2009. június 25., csütörtök

Miért hívják ezt sorsolásnak? Amúgy a Loki ellen kezdünk

Nem mondanám, hogy nagyon vártam az 2009-2010-es bajnokság sorsolását, mert egy kupasorsolással ellentétben itt mindenképpen ugyanazzal a 15 ellenféllel játszunk, maximum a sorrend változhat, így nagy tétje nincs. Ráadásul nagyobb problémák vannak Diósgyőrben, mint az, hogy kivel kezdünk egy hónap múlva. Leginkább még abból a szempontból izgatott, hogy hogyan tervezzem a nyaramat, mert hazai meccsről akkor sem szívesen maradok le, ha egyszer gyakorlatilag nem is lesz szünet a tanév végi vizsgaidőszak és az új bajnokság kezdete közt. (November végén, december elején pedig majd kuksolhatok a lakásban, mert nem lesz miért kimozdulni, hóban-fagyban pedig céltalanul nem olyan kellemes a séta.)

Ugye figyelt mindenki, sorsolást írtam, mert ezt olvastam mindenhol. Ehhez képest egy nem is tudom mi lett belőle, de sorsolás, ahol mindenki egyforma eséllyel indul és a szerencse dönt, az nem, az egyszer biztos. Odáig rendben van, hogy a Tatabánya bányásznapon otthon akar játszani, a Siófok a nyári időszakban minél több hazai meccset rendezne a Balaton partján, az újoncok hazai pályán kívánnak bemutatkozni, de hogy két klub megállapodik abban, hogy egymás ellen kezdjenek, az már túlzás.

A Haladás és a Fradi már a sorsolás előtti napon megegyezett egymással, hogy milyen szép az, ha két zöld-fehér csapat összefut Szombathelyen egy kis testmozgás ürügyén, de a Debrecen is bejelentette, ő bizony Diósgyőrben kezdené a bajnokságot, ami találkozott is a DVTK, "kezdjünk itthon!" óhajával. Azt nem tudom, Dlusztus a Lokira vágyott-e a nyitányon.

Persze az MLSZ saját magának ásta a sírt. Kettős rangadót csak irányított sorsolással lehet rendezni - ha a pestieknek lehet irányítani a sorsot, akkor a vidékieknek sem lehet nemet mondani - és milyen blama lett volna, ha a nyitányon isteni beavatkozásként zárt kapuk mögött rendezték volna az Újpest - Ferencváros mérkőzést. Így a Kecskemét szurkolói szívták meg, ők nem láthatják Újpesten a csapatukat, pedig ők aztán csak príma, minőségi fát tesznek a tűzre.

A DVTK sorrendben a Loki, Vidi és az Újpest ellen kezdi a bajnokságot. Nem vagyok egy pesszimista ember, de fel kell készülni arra, hogy nem szerzünk egyetlen pontot sem. (Egyelőre csak az első három forduló sorsolását ismerem, de annyira feldühített ez az úgynevezett sorsolás, hogy nem tudom kivárni a többit.)

De elővéve az előbb említett optimizmust, talán nem is baj, hogy így alakult. Arra vigyázni kell, hogy nehogy sorra jöjjenek a nagy zakók, de annak a csapatnak, amelyiknek egy hónappal a rajt előtt nincs edzője, és a játékoskerete is finoman szólva is képlékeny, nem árt ha a valódi pontszerzési eséllyel kecsegtető meccsek négy héttel később következnek. Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a Loki éppen abban az időben nem a DVTK ellen fog készülni, egy diósgyőri vereséget szerintem már most aláírnának, ha cserében továbbjutnának a Kalmar ellen. (Az Újpest viszont már nem is fog emlékezni az Európa Ligára, mire Miskolcra jön.)

És akkor vissza a jelenbe, mert messze van még a bajnoki rajt, addig össze kell rántani a jövő évi költségvetés alapjait, kell egy edző és néhány játékos. Ámen.

3 megjegyzés:

  1. elég nehéz sorsolás

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a sorsolással, (vagy inkább ellenfél egyeztetéssel) semmi gond nincs. Az első 4 fordulóban vérmes reményeink nem lehetnek. Az a négy csapat a tabella első négy helyezettje is lehet az év végén. A jelenlegi kerettel egyébként sem fogunk sok pontot szerezni, talán még egy-egy szögletnek is örülhetünk majd.


    A Twitteres bejegyzésedhez.
    Az én olvasatomban a Wicha megnyilvánulása azt jelenti, hogy Baranyiéknak nem ad. (Valahogy megértem.) Viszont egy új tulajdonosi szerkezettel, világos és reális célokkal, igazi centenáriummal hajlndó lenne pénzt áldozni.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tök mindegy, hogy mikor hol játszunk. A tavaju szezonban 3 edzőt fogyasztottunk plusz Benczés Miklóst még nem is számoltam ide 4-diknek.
    Durva dolgok ezek. Elképesztő 99 év van a csapat mögött és az utóbbi évtízed bizar dolgai sok kellemetlen percet okoztak nekünk diósgyőrieknek. Érdekes látni, hogy az emberek lassan, hogy hozzá szoknak ehez, mert már nincsennek nagy tüntetések, csak mindenki értetlenül bámul, hogy már megint ez van.
    Az a véleményem, hogy ésszel lehet csak focit csinálni. Pénz nélkül ne is álmodjon egy tulajdonos bajnokicímről, sem kupáról.
    Amennyiben nincs pénz vagy kevesebb van akkor azt úgy kell kezelni, hogy stratégiát kell váltani. 3-4 rutinos jó játékos egy jó kapussal és a fiatalokkal reményt kelltő lehet, de nem úgy, hogy csak elpazaroljuk az értékesebb játékosokat. Ez kidobott pénz. Kambernek kb 4 misivel tartoznak. Ha kifizették volna 20 milláért lehet el tudták volna passzolni.

    VálaszTörlés