2009. március 26., csütörtök

Kiestünk, sajnálom (Fehérvár - DVTK 1-0)

Nem voltam ott Fehérváron - a megjelenteknek minden tisztelet! - így csak az érzéseimet tudom leírni egy kis helyszíni információval kiegészítve.

Sajnos kiestünk és sajnos annak ellenére, hogy a Ligakupát sokan semmibe nézik. Persze nem érdemeltünk továbbjutást, mert gól nélkül maximum a 11-es rulettben lehet bízni, az pedig nem nagy sansz, bár néha bejön.

Ahogy a szemtanúk mesélték, a játék képe sem volt túl jó - az eseményeket a BOON-on követtem, abból is az jött le, hogy nem mi támadunk - már a vágói (vész)korszakot emlegették. Ezért is sajnálom a kiesést, mert van néhány új játékos, egy új edző, ideális volt a sorozat a próbálkozásra. Viskovic szűrőként? Kamber kimarad a kezdőből? Szabó Viktor kezd Tóth Misi helyett? Ezekért egyenként keresztre feszítik egy bajnokin Gálhidit, de a Ligakupában belefért.

Továbbra sincs meg az ideális felállás, amivel gólt lehet rúgni és meccset nyerni és most már az éles teszt lehetősége is elveszett. És "elveszett" Bokros is, góllövő csatár mellett már ismét kereshetünk jobbhátvédet is. Gyógyulást Tibinek!

És akkor néhány szó a Ligakupáról, hogy vége. Nekem az a véleményem, hogy az alapötlet jó. Ott, ahol három csapatra való játékos van, és kell mindenkinek a játéklehetőség, és ott, ahol telt ház előtt fociznak és a rangadókra be nem jutók is meg akarják nézni kedvenc csapatukat. Ezek egyike sem áll nálunk. Ha a legjobbakra alig néhányan kíváncsiak, akkor miből gondolják, hogy a második sorra özönlik a nép? Ha fiatalokat akarok látni, akkor kimegyek egy ifimeccsre, nem meglepő módon ott sincsenek tömegek. Lehet (khm...), hogy gyenge az NB I., de a kezdőcsapatok mögött biztosan gyengébb a második sor, már ahol van egyáltalán, mert Nyíregyházán már nem telik 20 profi játékosra sem.

Véleményem szerint egyetlen módon lehet életet lehelni a Ligakupába, át kell alakítani téli műfüves bajnoksággá/kupává. Meg lehet nézni, a téli felkészülési meccseken a lehető legerősebb sorukkal álltak ki a csapatok, míg tavasszal két szombati bajnoki közt sokszor beáldozták a Ligakupát. Persze ettől sem kell komoly stadionokat építeni a műfüves pályák köré a hatalmas érdeklődés miatt, de többen mennek majd ki fagyoskodni a pálya szélére, ha egy komolyabb ellenfél érkezik, mintha az Abaújszántó (elnézést tőlük).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése