2009. március 11., szerda

DVTK - Honvéd másodszor

Jó szokásomhoz híven megnéztem tegnap este a városi tv-ben a DVTK - Honvéd meccset. Kit érdekel a Liverpool - Real Madrid, ha DVTK-t is nézhet?! ;-) És ahogy láthattátok, összeszedtem a videómegosztókről az összefoglalókat is.

A korábbi meccsértékelésemhez képest kell néhány kiigazítást tenni. Mindenekelőtt Kamber volt a meccs embere. Amit nem láttam pontosan a helyszínen, hogy ki volt, azt mind ő csinálta. Korábban sem húztam le, de a tv-n visszanézve nagyszerű teljesítményt nyújtott. Védekezésben, labdaszerzésben szinte mindig átlagon felüli, most pedig passzokat adott, elment a jobb szélen, beadott, volt gólveszélyes lövése, fejese. Hát igen, gólt ő sem lőtt.

Másodszor. A "fotelből" nézve is az a véleményem, hogy jobban be lehetett, kellett volna szorítani a Honvédot, viszont a kellő helyzetszám ennek ellenére megvolt. Ennyi helyzettel már meccset lehet nyerni, szóval nem ebben volt a hiba. Az más kérdés, hogy a helyzetek mind olyan szituáció után adódtak, amiből nem lehet elvárni a tuti gólt. Kamber kapáslövése azért távolról volt, miként a fejes is távolról érkezett, a második félidei szólója után pedig ballal kísérletezett, Homma fordulásból a 16-osról lőtt egy csomó védő közül, Tóth fejese is a védő szorongatása közepette született, ez sem ideális. Azért jó lett volna, ha Kamberen kívül más is vállalkozik átlövésre (jó, Stanicnak is volt egy kísérlete), de ide vezet, ha kapu előtti lesipuskás csatárok játszanak a középpályán.

Van egy közhely: reggelig sem lőttünk volna gólt. Na, ezt nem éreztem a tv előtt. Ahogy telt at idő, úgy lett veszélyesebb minden támadás, már az is, ami nem is tűnt olyan veszélyesnek, mert a Honvéd a végére teljesen elkészült az erejével, Lipusz sokat lendített a támadójátékon, Kamber is ment előre mint a gőzmozdony. És ismét azt kell mondjam, csak a gól...

Azzal zárom le, hogy majd az elkövetkező meccseken kiderül, ennyire gólképtelen a csapat, vagy most egész egyszerűen nem volt szerencséje.
___________________________________________________________________________________

Bónusz: érdekes volt a meccs végi ünneplés is. A csapat sokáig gondolkodott, kijöjjön-e a kerítéshez és azt hiszem jól döntöttek. Egyrészt szereztek egy pontot, lassan hátrafelé egyáltalán nem kell nézni, másrészt én úgy gondolom, mindent megtettek. És ez a lényeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése