2012. január 1., vasárnap

Megnyílt az DVTK Ajándékbolt

Mottó: ha tudsz olyan sálról, amit nem láttál a blogon, akkor
 írj egy levelet a nkocsis(kukac)freemail(pont)hu címre!
És mindjárt négyféle sál is található a kínálatban. Az ígéret szerint folyamatosan bővül, úgyhogy előfordulhat, hogy a karácsony előtti napokban már más is volt, amiről - egyelőre - lemaradtam. Ugyanis az első kontingens mind egy szálig elfogyott, így két nyári eresztéssel együtt tippem szerint majd ezer "hivatalos" sál talált gazdára az év második felében. És ehhez jönnek a nem hivatalosak.

És körülbelül ennyi, ami jó elmondható a sálakról.

Három fő kritika érheti a sálakat, ezekkel külön nem is fogok foglalkozni:
  1. fantáziátlan
  2. idejétmúlt
  3. nem ez a DVTK címere
Számomra az mindennek a vége, ha labdát tesznek egy sálra, annál már az is jobb, ha üresen hagyják a felületet. Ehhez képest apróság, hogy a korábbi Commandos dizájn köszön vissza. Amit az Emigrantes sálról írtam a facebookon ezekre is igaz: ami a saját korában elmegy, az néhány évvel később már ciki lehet. Ami a címert illeti, utcai gagyit árusítók szokták úgy védeni magukat, hogy az eredetire hajazó, de azzal nem megegyező grafikát tesznek a sálra, nehogy a klubnak is csorogjon valami haszon. Ezért kell egy hivatalos sál esetében kínosan ügyelni a hivatalos név, címer, logó stb. pontos megjelenítésére. Nem sikerült.

Akkor lássuk egyesével!

...Amíg élek én...


Az egyik legnagyobb szurkolói sláger került fel a sál egyik oldalára, de egyrészt csonkán, mert nem sok minden indokolja, hogy a "csak a Diósgyőr" lemaradjon, másrészt az első három pont fölösleges, hiszen ez a dal első sora.

A színe viszont tetszik, úgy szürkésfehér, hogy teljesen fehérnek hat, bár határozottan nem az.

A címer mellett feltűnt még egy dizájnelem, ami a DVTK több kiadványán és ajándéktárgyán is megjelenik. Szerintem fölösleges, annyira nem is egyedi - mégha más nem is használja -, majd meglátjuk, kiállja-e az idő próbáját.

A négy sál nyolc oldala közül szerintem ez az egy az értékelhető: szép nagy betűk, nincs csicsázva, kár, hogy nem ment végig a tervező az úton és engedett a kísértésnek, odakerült egy torz címer is. A kevesebb több lett volna és akkor szépen középre lehetett volna rendezni a betűket is.

A labda






Ugyanannak a dizájnnak piros és fehér változata. Amit általánosságban leírtam, annál többet nem is lehet hozzátenni ehhez a két sálhoz. Azaz mégis: a "fehér" színe itt is jól el lett találva.

Labda nélkül




Amikor ezt megláttam, akkor lettem igazán mérges, mert itt egy átlagos megoldás, akkor miért van szükség a labdára? Más tekintetben viszont ugyanaz, mint a "labdás".

(A képek feldolgozásáért köszi pirosp-nak)

FRISSÍTVE
Elsőre lemaradt a szokásos infó: a sálak a DVTK Ajándékboltban kaphatók, az áruk egységesen 2500 forint/darab.

3 megjegyzés:

  1. Nezzuk a pozitiv oldalat es oruljunk annak, hogy legalabb foglalkoznak ezzel is. A szint szerintem kritikan aluli , de miert is varnank tobbet olyanoktol akik pusztan uzleti szempontokat tartanak szem elott? A lenyeg ,hogy a salak elkeltek, gyarapodjon a klub.

    VálaszTörlés
  2. Remélem az a bizonyos plusz dizájnelem nem állja ki az idő próbáját. Mikor megláttam rettentő önuralomra volt szükségem. Ettől gagyibbat még életemben nem láttam. Ki csinálta ennek a tervét.
    Ezek nem pólók ahol az ötlet viszonylag olcsón lenyulható akár egyedibe is. Ezek sálak legalább 4-6 szinben több milliós kötőgéppel.
    Ötletpályázat, ez a kulcsszó.

    VálaszTörlés
  3. Megvan a labdarugó figura honnan származik.
    Tudtam, hogy ismerős valahonnan. :)
    Persze sok helyen látni hasonlót de a transfermarkt.de logója a leghasonlóbb.
    Ennek ellenére gagyi.

    VálaszTörlés