2010. június 25., péntek

Jöhet az új tulajdonos

Káli Sándor megkapta a felhatalmazást, hogy új tulajdonost találjon a DVTK-nak. A BOON szerint Leisztinger Tamás, illetve az Arago Zrt. lehet a vevőjelölt, ott pedig van pénz. De ha meg is történik a váltás, eljön-e a kánaán, vagy legalább is a hosszú távú nyugalom?

Személy szerint az a véleményem, azon múlik minden, hogy mi Leisztinger és az Arago célja ezzel az üzlettel.

Ha pénzt akarnak keresni, akkor most szólok, a magyar fociban nem lehet, ne is kínlódjanak. Már Várszegi szénája is kifelé áll, mert a játékosgyár sem akkora üzlet, mint amikor egyedül uralta a piacot. Az UEFA pénzeszsákjából lehet pénzt kivenni, de ehhez előtte rengeteget kell befektetni és a kasszához vezető út is egyre nehezebb, mert már most ott tolakszik a Debrecen, Videoton, és ki tudja, ki áll még készenlétben. (Hopp, elszaladt egy kicsit a fantáziám, előbb az NB I-be kell visszajutnunk.)

A Szeviép példája mutatja, a járulékos pénzkeresés (a foci termeli a veszteséget, de sokkal több nyereségre teszünk szert különböző megbízásokból, amit miskolci városvezetéstől kapunk) sem működik.

Szóba kerülhet még a telekspekuláció, de sajnos Miskolc nem a magas ingatlanárairól híres és a stadion sem a belváros közepén áll.

Marad tehát az olyan motiváció, ami nem hoz közvetlen anyagi hasznot. Reklám, személyes ismertség, sport támogatásáért járó "jó pont" stb, ami azért majd valahol csak kiadja a maga hozadékát.

Ebben látok rációt, kérdés, megér-e x forintot + havi 8 milliót. Ha igen a válasz, akkor akár hosszú távra is lehet tervezni, de ha ismét a szűklátókörű, adok 10 forintot, mert 11-et kapok vissza szemlélet a vezérelv, akkor nincsenek illúzióim.

2 megjegyzés:

  1. az Arago Holding, Az Arago Hotels vagy az Arago Ingatlan zrt az ajánlattevő?

    persze lényegében mindegy...

    VálaszTörlés
  2. http://www.youtube.com/watch?v=l3qSdWBXQ_M

    nem tartozik ide. sőt, egyáltalán a diósgyőrhöz se nagyon, de szerintem klasszikussá fog válni. és egy kicsit mi is benne vagyunk. :-)

    VálaszTörlés