2010. június 24., csütörtök

Cikk a MiNapOnline-on: Hány hibát találsz benne?

Figyelmembe ajánlottak egy cikket a MiNapOnline-on. Mivel igencsak információszegény időket élünk, egyből ugrottam rá.

Azonban óriásit csalódtam, tele van az egész tárgyi tévedésekkel. A régi vicc szerint a sportújságírás arról szól, hogy "írni nem tudó emberek írnak olvasni nem tudóknak", de azért ezt nem kellene komolyan venni!

JÁTÉK



Nem lenne elegáns, ha én cincálnám szét az alábbi írást, de Ti megírhatjátok kommentben, hány hibát, tévedést találtok a cikkben!


Hamvaiból DVTK?

2010. június 24. (csütörtök) 13:53 – minap.hu

A magyar NB I-es labdarúgó-bajnokság szezonját a 100 éves DVTK labdarúgócsapata kieséssel zárta. A szezon utáni időszakot bizonytalanság, és megválaszolatlan kérdések jellemezték. Megpróbáltunk válaszokat keresni.

A kiesés után felmerült az NB II-ben való indulás lehetősége, amire – mint azt előzetesen megírtuk – hétfőn délben a DVTK beadta a nevezését. A játékosok szerződése június 30-án lejár Somorjai, Dobos és Rosszel kivételével, akik hosszabb szerződést kötöttek a klubbal. Takács Péter és Balajti Ádám esetében más a helyzet, ők még amatőr státusban kötődnek a DVTK-hoz 2012-ig, de a klub szabadon igazolhatóvá tette őket. A csapat több játékosa már meg is tette az első lépéseket a klubváltással kapcsolatban. Az első számú kapus: Mindaugas Malinauskas a Ferencváros színeiben edzett az elmúlt napokban, de az előzetes információk szerint Huszák Tamás és Dejan Vukadinovics pályafutása is Debrecenben folytatódhat.

A csapat körül szárnyra kelt az információ: Nagy Bélát, a DVTK elnökét nem lehet elérni, vajon miért nem rendezi a dolgokat? Miért nem áll a közvélemény elé?

A híresztelésekkel kapcsolatosan megkerestük Nagy Bélát, aki portálunknak elmondta: nem bujkál, továbbra is a csapat sorsát igyekszik rendbe tenni, de ez csak akkor sikerülhet, ha a feladatra tud koncentrálni. A további tervekkel kapcsolatosan nem volt bőbeszédű, véleménye szerint kiderült: Miskolc Város Önkormányzata nem képes önerőből egyedül fenntartani a klubot üzemeltető Diósgyőr FC Kft.-t. Tárgyalásokat folytatnak több, lehetséges befektetővel, de Nagy Béla nem kívánta megnevezni őket. Arra a kérdésemre: mi lesz a játékosokkal és az edzőkkel, csak annyit válaszolt: a befektetővel kötött szerződés után fogják tisztázni a problémát.

Tornyi Barnabás helyzetéről is felvilágosítást kaptunk, a vezető szerint az ex-edző meg fogja kapni a bíróság által megítélt jogos fizetését, amit a csapattal kötött szerződése felbontása után követelt jogi úton, noha egyetlen döntetlent tudott csupán felmutatni a szezon során.

Orosz Lajos, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere a témával kapcsolatosan kifejtette: dolgoznak azon, hogy a DVTK működéséhez megteremtsék a feltételeket, a Miskolc Holding egy többségi tulajdonost keres a klubot üzemeltető önkormányzat mellé. Az alpolgármester sajnálatát fejezte ki aziránt, hogy Nagy Béla az utóbbi időkben nem állt a közvélemény elé. Elmondása szerint a cél: egy szakmailag felkészült csapat és menedzsment induljon el az idei szezonban.

A DVTK üzemeltetéséről, illetve egy befektető ajánlatáról a mai nap folyamán Miskolc Város Közgyűlése is tárgyal, hogy pontosan milyen kondíciókkal, és ki szállna be a csapat üzemeltetésébe, nem lehet tudni, a grémium zárt ajtók mögött egyeztet a témáról.

Vajtó László

6 megjegyzés:

  1. Látom olvasod a dvtk.eu fórumát! :)

    VálaszTörlés
  2. És, hogy érdemben is hozzászóljak:
    örülök, hogy felmerült az NB II-ben indulás lehetősége! :)
    Robbert Rosszel maradása is örömmel tölt el.
    De azon meglepődtem, hogy Huszák a klubcsapatában folytatja a pályafutását. Hatalmas átigazolási bomba! :)

    Vannak még lehetőségek ebben a cikkben...

    VálaszTörlés
  3. Már napokkal ezelőtt kiderült, Vukadinovics nem kellett Debrecenben.

    VálaszTörlés
  4. Balajti nem amatőr státuszú.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó a cikk !! Végre valaki aki normálisan leírja amit tudnunk kéne !!

    VálaszTörlés
  6. @kardosig: nem ott találtam, tényleg ajánlották

    @névtelenek: legyetek válasszatok nicknevet, hogy meg tudjalak különböztetni Titeket egymástól

    @névtelen3: milyen jó, hogy valakinek tetszik ez a cikk!

    VálaszTörlés