2010. május 1., szombat

Magunkat vertük meg (DVTK - Haladás 1-3)

Így néhány órával a ZTE elleni meccs előtt még térjünk vissza egy kicsit a Haladás elleni mérkőzésre!

Bojan Brnovic harcban (Fotó: BOON)
Sajnos egyre közelebb kerülünk a kieséshez, többek közt az olyan meccseknek köszönhetően, mint a Haladás elleni. Már az elején kaptunk egy olyan gólt, amit nem is láttam még, majd utána az eddigi legjobb, Malinauskas bizonyította, hogy nem gép (mellesleg a bíró is hibázott, mert les előzte meg a gólt).

Ez még egy jó formában lévő és jól összerakott, sikeres csapatnak is sok lehet, hát még a jelenlegi Diósgyőrnek! A szombathelyiek valószínűleg 0-0-nál sem támadtak volna fejetlenül, az ajándékba kapott gólt követően pedig szépen betömörültek.

Persze volt már olyan a futballtörténelemben, hogy feltörtek egy zárt védekezést, de vasárnap a DVTK erre nem volt képes. Tulajdonképpen volt néhány helyzet, de az kevésnek bizonyult. Lippai rúgott szabadrúgás után egy kapufát - ennyi az első félidő -, majd Sadjonak és George-nak volt egy-egy szép lövése, ami ugyanott találta el a hálót - kívülről. Közben Búrány beadását Goerge fejelte szép mozdulattal a hálóba.

A meccs végén a közönség a vendégcsapatot ünnepelte, ami számomra teljesen érthetetlen volt. Az, hogy megtapsolja valaki a jobbat, az természetes, de ezúttal a Haladás messze nem volt jó. A DVTK hibáiból éltek, rengeteg helyzetet hagytak ki, ha jobb napjuk van, akkor a földbe döngölhettek volna minket.

Még egy szó a közönségről. Értem én, hogy mindenki türelmetlen, de nem szeretem, ha valaki csak feketén és fehéren látja a világot. Még az első félidőben, de már egygólos hátrányban volt egy olyan szituáció, mikor a DVTK birtokolta a labdát és hosszú percekig adogattak néha előre, majd oldalra, végül hátra, majd ismét előre, próbáltak lyukat találni a már említett védőfalon. Ha vezetünk, akkor mindenki tapsol, hogy milyen szép labdatartás, ebben a helyzetben viszont elkezdtek fütyülni. Megkockáztatom, van Péchy Tibornak néhány követője, aki a támadófocinak annyira elkötelezett híve, hogy az alapvonalról való visszapasszt sem tolerálja, csak előre lehet menni...

Játékosonkénti értékelés


Mindaugas Malinauskas: Utólag ő is tudja, jobb lett volna az első gól előtt kibikázni a labdát. A másodiknál egyértelműen bakizott, de most is volt bravúrja.

Dejan Vukadinović: Volt már jobb meccse is...
Igor Gal: Az első gól előtt óriásit hibázott, nem csak azért, mert nem tudta átvenni Malinauskas labdáját, hanem azért, mert utána egész egyszerűen nem figyelt a bedobásra.
Vlado Jeknić: Tőle is többet vártam.
Sadjo Haman: Nálam a jobbak közé tartozott, pedig alapból nem ájulok el tőle. Nem csak a lövése, hanem a dinamizmusa is megnyerő volt és most nagy hibát nem is vétett.

Dobos Attila: Kevés volt.
Búrány Zoltán: Nem tudom miért, most nem volt olyan jó, mint szokott.
Takács Péter: Kifejezetten bizonytalannak tűnt.
Lippai Ákos: Az ő teljesítménye volt még valamelyest elfogadható.

Bojan Brnović: Hajtott, de teljesen eredménytelenül. Amikor pedig végre gólhelyzetben került hozzá a labda, akkor elment a lába alatt...
Bajzát Péter: Azon gondolkodom, volt-e egyáltalán veszélyes megmozdulása. Meglepett, hogy George nem az ő helyére állt be.

George Menougong: Második góljával már tavaszi gólkirály, de ezen kívül is voltak szép megmozdulásai, bárcsak azért lenne csere, mert a többiek mind jobbak nála!
Huszák Tamás: Hm...
Zsivoczky Norbert: Hm...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése