2010. május 4., kedd

Csak a matematika maradt (ZTE - DVTK 3-0)

Több szempontból is sajnos, hogy az ZTE elleni meccsről Malinauskas sérülése lesz a legmaradandóbb élmény.

Mindaugas Malinauskas és Forgács Alfréd csapatorvos (Fotó: BOON)
Már az ütközés után súlyosnak tűnt a sérülés, ami be is igazolódott, meg is kell műteni. Ebben a szezonban biztosan nem játszik Malina, pedig Rados éppen most épült fel a sérüléséből, Giák pedig még az első csapat kispadján sem ült sokat. Persze az is nagy baj, hogy semmi olyan nem történt Zalaegerszegen, aminek esélye lett volna "felzárkózni" a csúnya sérülés mellé.

Már az elején kétgólos hátrányba került a DVTK, mert a szabadrúgásnál vagy valaki feledkezett meg a feladatáról, vagy a komplett csapat rosszul állt fel. Pedig ekkor még arra sem lehetett hivatkozni, hogy fáradtság miatt csökkent a koncentrációs szint... Néhány perccel később pedig Sadjo bakizott óriásit, amit Malinausaks sem tudott helyrehozni. Sajnos mind mellékes lett, hogy Sadjot az első gól előtt könyökkel orrba vágták és ha jól láttam a tv-ben, középen is nagyon nyúlt a DVTK védőjének a meze, aki így nem is tudott felszabadítani Rudnevs elől. Azért bosszantó, hogy ez már nem az első eset.

A DVTK sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz, az egygólos hátrány is soknak bizonyult ezen a tavaszon, hát még a kettő.

Egyébként Tóth Laci elmondta még a meccs előtt, hogy az összes gyorsabbnak számító középpályást kezdeti (George, Vukadinović, Zsivoczky), akik feladata a folyamatos helycsere volt. Fel is tűnt mindenki mind a három pozícióban (jobb-közép-bal) de eredményét sokat nem láthattuk, mert a ZTE magabiztos vezetése birtokában egyáltalán nem nyílt ki egy kicsit sem.

Felállt védelem ellen pedig ezúttal sem ment, mindössze Bajzátnak volt egy helyzete.

Ezzel gyakorlatilag csak a matematika maradt, egy olyan feltámadásra lenne szükség, hogy az még Jázus Krisztusnak is becsületére válna.

(Játékosonkénti értékelést ezúttal nem írok, mert a tv-n keresztül például Búrányból semmit nem láttam, és azt sincs kedvem ismételgetni, hogy gyenge, még gyengébb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése