2011. január 29., szombat

Dupla edzőmeccs (DVTK - Putnok 3-2, DVTK - Kazincbarcika 4-1)

Rendeztek korábban is egymás után két edzőmeccset, de akkor előbb a "tarcsi", majd utána az első csapat játszott. Nyáron a kiesés miatt sajnos teljesen logikátlan módon automatikusan megszűnt az NB III-as alakulat, így eleve csak egy csapat maradt, de emlékeim szerint most fordult elő először, hogy egy csapat játszott egymás után két meccset Diósgyőrben. Persze senki nem játszott 180 percet, de mégis az ifistákkal és próbajátékosokkal kiegészített első csapat lépett pályára kétszer.

Ezt azért tartottam fontosnak, mert korábban nem fáztam végig két téli edzőmeccset, most igen. (Emlékszem olyan fagyott salakon játszott mérkőzésre, amikor a ~75. perc tájékán hazamentem, mert annyira hideg volt.) Azóta rutinosabb vagyok, pontosan tudom, hogy kell felöltözni, másrészt annyira nem volt hideg, csak a szél miatt tűnt annak, harmadrészt a két meccs közt a fűtött klubházban írtam meg a mérkőzés jegyzőkönyvét, közben is melegedve egy kicsit. Tulajdonképpen nem is fáztam.

Abban is egyedi volt a két edzőmeccs, hogy gyakorlatilag csere nélkül játszott a DVTK (egyetlen kivétel Szabó Péter biztonsági lehozatala volt), ez sem gyakori.

DVTK - Putnok 3-2 (1-0)



A Putnok ellen a második sor kezdett.

Rakaczki
Demeter, Kovács Á., Dócza, Subert
Lipusz, Zelenyánszki, Illés, Szabó P. (Kerényi M.)
Bacsa, Kovács Sz.

Az ellenfél NB III-as, a DVTK “tartalék” jobb volt náluk. Az eredmény szorosabb meccsre utal, de valójában rengeted diósgyőri helyzet maradt ki, míg az ellenfélnél egy gólvonalról kivágott labda jelentett komoly veszélyt. Ugyanakkor a második góljukat elég nagy védelmi hiba előzte meg.

Ezúttal nem értékelem a játékosokat, hanem benyomásokat írok.

Rakaczki Bence: Egy fiatal esetében még speciálisabb egy kapus esete, mert korából adódóan szinte biztosan hibázik, ami nagy valószínűséggel gólt jelent. Neki is megvolt a potyája, ennek ellenére - elsősorban Veréb Gyuri véleményére alapozva - lehet belőle jó kapus. Azonban most még nem másodosztályú játékos.

Demeter Péter: Most láttam először, szélső védőként nem hívta fel magára a figyelmem.
Kovács Ádám: Egy ideje már középső védőt játszik kényszerből, most azt láttam, megy ez neki.
Dócza Gábor: Nem volt rossz, de a szakmai stáb szerint jó sem, a meccs után megköszönték neki, már nincs Diósgyőrben.
Subert Attila: Őt is most láttam először. Az ő nevéhez fűződik a gólvonalról mentés, de ezen kívül is tetszett. Még fiatal, de érdemes figyelni rá.

Lipusz Norbert: Játszott jobb és bal oldalt. A tudása, előélete alapján magasan ki kellett volna emelkednie a mezőnyből. Kellett volna...
Illés Richárd: Kb amit eddig is láttunk tőle.
Zelenyánszki László: Gyenge volt, ha lenne klasszikus irányító poszt (0 védekezés, a kapott labdát szétosztja), akkor jósolnék neki jövőt, így megértem, miért nem kellett.
Szabó Péter: A pénteki edzésen fejbe rúgták, szombaton is megszédült, ezért kellett lecserélni. A sérülése nem látszott, a jobbak közé tartozott.

Bacsa Patrik: Rúgott két gólt és egy harmadik nagyon szépet, amit les miatt visszafújtak. Az ifik és a “tartalékok” közt megy, a következő lépcsőfok a nagyok lesznek. Szurkolok neku!
Kovács Szilárd: Szurkoltam Szilárdnak is, de nagyon sokat hibázott. Tuti helyzetekben nem jó megoldást választott, nem hiszem, hogy ilyen teljesítménnyel meg tudja győzni a szakvezetést, hogy maradhasson.

Kerényi Márk: Abszolút újonc, nem is sikerült beilleszkednie azonnal a csapatba, de van még ideje.

DVTK - Kazincbarcika 4-1 (2-1)



Raković középhátvédként

Ezután jött a Kazincbarcika és az első sor, most már tényleg csere nélkül.

Radoš
Kovács Zs., Raković, Gal, Gohér
Dobos, Abdouraman, Lippai, Bogáti
Ayodele, Menougong.

Két próbajátékos itt is, de legalább annyira új szerep lehetett Rakovićnak a pálya közepe.

Az első félidő kifejezetten élvezetesre sikerült, rengeteg helyzetet alakított ki a DVTK, a második inkább állóháború volt, a Barcika alig jött át a félpályán. Legalább sikerült azt is gyakorolni, reményeim szerint tavasszal sok olyan meccs vár ránk, ahol a kapusunknak a hideg lesz a legnagyobb problémája (no jó, nem júniusban).

A két próbajátékos közül Ayodele csalódás volt, nekem úgy tűnt, mintha nem is igazán akarna szerződést kapni. Csak biztonságit játszott, visszalépett a félpályára, visszaadta a labdát, felkocogott, ennyi. Szabó Viktor kapcsán írtam rengeteget anno, hogy neki beadás kell, hogy eredményes legyen, nos, Ayodele dolgát sem könnyítették meg a társak, nem sokszor hozták helyzetbe. Nem meglepetés, hogy ő sincs már itt. Egyetlen pozitívum vele kapcsolatban a kiharcolt 11-es.

Bogáti egy fokkal jobb volt, de engem ő sem kápráztatott el. Abban biztos vagyok, hogy a kezdőben nincs helye, hosszú távon viszont talán használható lehet, ha ez a szakvezetés terve vele.

A többiek:

Ivan Radoš: Ahogy a teremfocin, most is kijöttek a labdák róla, egyértelműen övé volt a kapott gól.

Kovács Zsolt: Hm, már nincs emlékem róla.
Savo Raković: Volt néhány szép közbelépése középen, igaz nem volt sok dolga.
Igor Gal: Mint Raković. A végén ismét felment, bejöhetne már egyszer neki ez az előretörés.
Gohér Gergő: Róla sem maradt emlék.

Dobos Attila: Rendkívül lendületes volt az elején, amíg nem tömörült be az ellenfél.
Mohamadou Abdouraman: Most is hasznosan játszott.
Lippai Ákos: Nagyon hiányozna, ha nem lenne a pálya közepén.
Bogáti Péter: Fent már leírtam.

Franklin Ayodele: Róla is esett szól.
George Menougong: Kár lenne lehúzni a teljesítményét a kiahgyott 11-es miatt, de lehet, nem neki kellene elvégezni a büntetőt. A két gólja viszont biztató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése