2011. január 30., vasárnap

Aki lemaradt Debrecenről...

... nem kell nélkülözne az élményt, amit a Diósgyőr meccseinek megtekintése jelent. Legalábbis a meccsek egy részét illetően - mert bár a Magyar televízió weboldalának vonatkozó cikkéhez talán még jelen pillanatban is valami olyasmi van kiírva címként, hogy "egy percét se hagyja ki", meg hogy "nézzen minden mérkőzést az MTV site-ján", valójában a vasárnapi torna alighanem legjobb derbijét, ami a DVTK szempontjából utóbb meghatározónak bizonyult, nem láthatta senki. Mármint online; a helyszínen lévő szerencsés százak igen.


Képviseletükben szerzőtársam, Norbi, aki megjárta Debrecent ezen a napon, majd bizonyára elmesél mindent, amit a szemtanú mondhat, ő viszont a fenti bosszantó anomáliákból maradt ki - nem mintha irigyelnie kellene tőlünk, többiektől... (Akiknek, tehát az itthon maradottaknak még a dvtk.eu időleges - pont a legfontosabb fél-egy órában! - lefagyását is meg kellett emészteniük.) Szerencsére a kritikus időszakban adott volt és működött is a Boon szöveges élő közvetítése a helyszínről, így lényegében nem maradtunk le semmiről, ami fontos: a Vasas elleni jó játék, sok gól és végül győzelem.

A állami televízió weboldalán, mint említettem, elvileg kezdettől adták az egész tornát stream formájában - és nem csak, mint a valódi tévében, az utolsó egy-másfél óráját -, csakhogy fél kettőtől süket és vak volt a megadott oldal. Mire ténylegesen beindult, már a házigazda Debrecen meccs ment - ezen a napon a hajdúságiak nyertek minden "különversenyt". (És nem csak fociban; lehet más témákat is találni a hétvége netes sajtójában.)


A dvtk.eu fórumában hál'istennek ezt követően volt alkalom és hely, no meg társaság, hogy mindezeket kellően ki lehessen beszélni, megosztani a sorstársakkal örömöt és bánatot, csalódottságot és meglepetést.

Ott írták mindazonáltal páran, a vége felé, hogy ők maguk elmellőzték ezt a bizonyos tévéközvetítést, ergó nemigen láttak semmit a végezetül ezüstérmet érő piros-fehér produkcióból. Ígértem egy bejegyzésben, hogy jelen blogon vigaszt nyújtunk nekik, igaz, ez nem úgy sikerül, ahogy terveztem. Noha DVD-felvevővel rögzítettem a fél 6-kor indult MTV-adást, tehát elvileg lemezre került az elődöntő és a döntő, meg a körítés, beleértve az ünneplést, díjátadást, interjúkat - köztük a diósgyőri beugró, legjobbnak választott kapus Tajtival -, összefoglalókat, de valami hiba került a rendszerbe. A készülék, a lemez avagy a kábeladás hibájából-e, nem tudom, de a felvett anyag tele van akadásokkal, digitális zavarokkal. (Az elmúlt két órát ezzel vacakoltam el... sejthető, mennyit bosszankodva.) Így a meccsek és az általam tervezett saját összefoglaló montázs nem kerülhet fel sehova, kárpótlásul lementettem az mtv.hu-ról a DVTK egész 2011-es terembajnoki szereplésének elérhető tévéfelvételeit, wmv formátumban, és ezeket feltettem a data.hu-ra, ahonnan igény szerint letölthetők, visszanézhetők. (Persze letöltés nélkül online továbbra is megnézhető)


2011. január 9.: DVTK-Tatabánya

2011. január 9.: DVTK-Vác

2011. január 9.: DVTK-Gyirmót

2011. január 30.: DVTK-Gyirmót

2011. január 30.: DVSC-DVTK döntő

Hawk filmfelvételei a diósgyőri szurkolókról

"Diósgyőr egy külön világ" - az nb1.hu összeállítása




FRISSÍTVE: Aki nem akar letölteni, annak itt van a két utolsó mérkőzés összefoglalója.

DVTK - Gyirmót elődöntő



DVTK - DVSC döntő



Kabát Péter, Zdenek Scasny, Benczés Miklós és Faggyas Milán értékelése




ISMÉT FRISSÍTVE: teljes mérkőzések

DVTK - Gyirmót



DVTK - DVSC





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése