2010. december 15., szerda

Hajrá, Zsóca, hajrá, Diósgyőr! (Felsőzsolca - DVTK 0-13)

Csütörtökön edzőmeccset/jótékonysági meccset játszott a DVTK Felsőzsolcán. Mivel a találkozó munkaidőben kezdődött és csak az első félidő végére értem ki, ne várjatok nagyívű gondolatokat a mérkőzésről. Potyogtak a gólok, rendkívüli módon hideg volt - Benczés Miki szinte vacogott a végén.

Ennyit írtam közvetlenül a meccs után és tartom is magam hozzá, hogy magát a meccset nem elemzem agyon. Ami miatt most mégis visszatérek erre az emberemlékezet előtti meccsre az a körítés.

Ugyebár akárhogy is nézzük, ez egy túra volt, ahol autóba kellett ülni és vezetni néhány kilométert. Azonban a lelátón némi túlzással több volt az ismerős, mint az ismeretlen, ráadásul teljesen vegyesen álltak azok, akik csak a Diósgyőr miatt érkeztek és azok, akik mind a két csapatnak szurkoltak. Nem tegnap láttam az első meccset, de olyanra nem nagyon emlékszem, hogy a két csapat szurkolótábora vegyült volna a lelátón. Még amikor nem voltak vendégszektorok, akkor is a pálya egyik részén állt az egyik fél és másikon a másik.

Itt viszont ment a beszélgetés, hogy melyik diósgyőri hogyan teljesít, milyen esélyek vannak a feljutásra, majd amikor a hazai kapus védett egy nagyot, a beszélgetőtársról hirtelen kiderült, legalább olyan jól ismeri a zsolcaiakat, mint a diósgyőrieket. Tényleg olyan volt, mint a hőskorban lehetett!

Az egész hangulatot tökletesen leírja egyetlen mondat, amit ott hallottam:


Hajrá, Zsóca, hajrá, Diósgyőr!



2 megjegyzés:

  1. szia, nem tudnád a dvsc-s videót csak linkbe bekötni?
    ahányszor az oldaladra lattintok, otthon, munkahelyen,
    váratlanul beordít a "bár az nb2-es szezonnak már vége..." szöveg.
    már hülyének néznek a kollégák :-)

    VálaszTörlés
  2. @piros: hamarosan jön egy újabb poszt és akkor lecsúszik a címlapról :-)

    VálaszTörlés